Ontdek meer van Natuurpoort Nederheide

Ontdek de omgeving van Nederheide

Natuurgebied Stippelberg

Hotel Restaurant Nederheide ligt midden in de Stippelberg, een van de mooiste natuurgebieden van de Peel met een oppervlakte van maar liefst 1000 hectare. Naast schitterende uitgestrekte bossen vindt je hier een variatie aan poelen, zandverstuivingen, heide en statige lanen. In dit gebied broeden wel tachtig vogelsoorten en ook Schotse hooglanders, eekhoorns, reeën, hazen en vossen vinden hier hun thuis.

Wandelroute Nederheide

Vanaf Hotel Restaurant Nederheide starten diverse routes van Natuurmonumenten en van de gemeente Gemert-Bakel. Ook is de locatie aangesloten op het wandelknooppuntennetwerk. Download hieronder de wandelkaart van Natuurpoort Nederheide.

Fietsroute
Breuken Beleven

Hotel Restaurant Nederheide ligt aan het fietsknooppuntennetwerk én aan de fietsroute 'Breuken Beleven'. Tijdens deze route fiets je door de omgeving van Gemert-Bakel, een gebied dat zijn uiterlijk te danken heeft aan de Peelrandbreuk. Weten waarom juist hier een bedevaartsoord kon ontstaan, waarom dit zo’n ideaal gebied was voor kasteelbezitters en waarom het heel normaal is dat de beken hier roestbruin kleuren? Je ontdekt het tijdens deze Breuken Belevenroute. Download hieronder de routefolder.

Golfbaan Stippelberg

Niet ver van Hotel Restaurant Nederheide vindt u Golfbaan Stippelberg, een volwaardige golfbaan van wel 90 hectare. Het golfterrein bestaat uit een 18-holes golfbaan, een 9-holes par 3-4 baan, twee oefengreens, twee approachgreens met bunkercomplexen en een driving range.
Hotel Nederheide en Golfbaan Stippelberg hebben samen een interessant Golf and Sleep Arrangement opgezet.